Võru skulptuuri tellimus tekitab küsitavusi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Leinbocki kavand «Pung».
Peeter Leinbocki kavand «Pung». Foto: Elmo Riig / Sakala

Võru linn tellib konkurssi korraldamata skulptor Peeter Leinbockilt Tamula järve Roosisaare silla juurde skulptuuri «Elujõud» ning linna väitel polnud konkurssi vaja, kuna autor on selle kavandiga juba kord ühel Võru skulptuurikonkursil hästi esinenud.

Tamula randa Roosisaare silla juurde  on kavas tuleval aastal püstitada viie meetri kõrgune skulptuur «Elujõud», mis hakkab paiknema kohas, kus peatuvad pulmarongid, kirjutab Võrumaa Teataja.


«Alustasime Leinbockiga läbirääkimisi ja ütlesime, mida me tahaksime näha, mis idee meil on,» rääkis Võru linnapea Kersti Kõosaar, kelle sõnul polnud sobiva skulptuuri leidmiseks konkurssi vaja korraldada, sest kolm aastat tagasi toimunud Eesti Ema monumendi konkursil valiti juba välja kunstniku võistlustöö «Pung».

Linnavolikogu aseesimees Erki Saarman viitas samuti kolme aasta tagusel konkursile ja väitis, et «Elujõu» on välja valinud professionaalne žürii ning tegemist on huvitava skulptuuriga, mille vaatlemine nõuab nüüdisaegset mõtlemist.

Väljaande sõnul oli aga aastate eest professionaalse žürii poolt välja valitud kavand mõeldud püstitammiseks teise kohta ning praegune kavand erineb nüüd linnavalitusele esitatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles