Siseministeerium toetab Tallinna valvekaamerate paigaldamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele saadetud kirjas toetab siseministeerium kava paigaldada Tallinna tänavatele valvekaamerad, et tuvastada punase fooritule all rismikule ning ühissõidukiradadel sõitjad.

«Siseministeerium toetab Tallinna initsiatiivi, et ennetada ristmikel toimuvaid liiklusõnnetusi ning tagada sujuv liiklus,» kirjutas regionaalminister siseministri ülesannetes Siim Kiisler Savisaarele. «Ühtlasi on ka oluline ühissõidukiradade eesmärgipärane kasutamine ning nendel radadel sõidukijuhtide korrale kutsumine.»

Minister lisas, et Eesti maanteedel juba toimib edukalt automaatne kiiruskaamerate süsteem. Seetõttu toetab ministeerium ühist arutelu, kuidas kiiruskaamerate eeskujul välja arendada Tallinna valvekaamerate võrk ristmikel ja ühissõidukite radadel.

Automaatse järelevalve käigus tuvastatud rikkumiste menetlemine jääks ministri sõnul politsei- ja piirivalveameti kanda. Ministeerium on valmis osalema vajaliku menetlusinfosüsteemi arendamisel. Projekti rahastamine peab aga olema tagatud Euroopa Liidu Civitas programmi raames, kuna siseministeeriumi eelarves ei ole valvekaamerate süsteemi arendamisega arvestatud.

Kiisler tegi Tallinnale ettepaneku kutsuda kokku asjatundjate töörühm, kus kõik võimalikud seadusandlikud ja tehnilised küsimused läbi arutatakse ja parim lahendus leitakse. Omalt poolt nimetas minister töörühma politsei- ja piirivalveameti ning siseministeeriumi esindajad.

Tallinna transpordiamet valmistab praegu ette riigihanget, et osta valvekaamerad. Pärast hanke lõppemist selgub, kui palju kaameraid saab osta ning täpsustamisel on ka kohad, kuhu kaamerad paigaldatakse. Süsteem peab olema paigas 2012. aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles