Taliban süüdistab ameeriklasi oma telefonidesse murdmises

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka mai lõpus ilmus mitmetesse uudisteportaalidesse teade mulla Omari surmast.
Ka mai lõpus ilmus mitmetesse uudisteportaalidesse teade mulla Omari surmast. Foto: SCANPIX

Taliban eitas täna teateid, justkui oleks nende ühesilmne liider mulla Omar surnud, ning süüdistas USAd nende telefonidesse murdmises, kirjutab uudistevõrk AFP.


Nimelt aabus ühe Talibani kõneisiku telefonist ajakirjandusse teade, et mulla Omar ehk kodanikunimega Ameer-ul-Mumineen on lahkunud loojakarja. Mõned ajakirjanud said ka pika nekroloogiga elektronkirja, kus öeldi, et mulla Omar suri südamehaigusse ning tema mantlipärijaks saab tema senine lähedane abi Gul Agha.

Talibani kõneisik Zabihullah Mujahid eitas teateid mulla Omari hingeheitmisest ning väitis, et tema telefoni, kust surmateade saabus, oli häkitud. «Me lükkame selle väite tugevalt tagasi. Me pole sellisest uudisest teadlikud. Ameeriklased häkkisid arenenud tehnoloogiaga meie mobiiltelefonidesse ja saatsid selle sõnumi ajakirjandusse,» väitis ta.

Ka teine Talibani pressiesindaja, Qari Yosuf Ahmadi, ütles, et tegu oli libateadetega, mille lääneriigid koostasid afgaani rahva petmiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles