Vastutuse üleandmine Afganistanis kulgeb veriselt

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdur Helmandi provintsis
Briti sõdur Helmandi provintsis Foto: SCANPIX

Mässulised korraldasid täna Afganistani tähtsates linnades vahetult pärast julgeolekukontrolli üleandmist Afganistani vägedele mitmeid rünnakuid, vahendab Reuters.

Täna andsid Briti sõdurid vägivaldses Helmandi provintsis Afganistani julgeolekujõududele üle Lashkar Gah linna. Pärast seda ründas relvastatud mees Kandahari linna politseijaoskonda, tappes tulevahetuse käigus selle juhi.

Mazar-i-Sharifi põhjaosas plahvatas politsei andmetel aga jalgratta külge pandud pomm, mis nõudis viie tsiviilisiku elu ning vigastas veel 12. Tegemist on ühe alaga  seitsmest, mis sellel nädalal Afganistani kontrolli alla antakse.

Need rünnakud olid Afganistani sõjaväele ja politseile hoiatuseks raskuste eest, mis ootavad riiki kui 2014. aasta lõpuks kogu riiki kontrollida tuleb.

Vägivald on riigis märgatavalt tõusnud pärast Karzai märtsikuist avaldust, et juulis antakse seitse ala kohalike jõudude kontrolli alla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles