Sõrves leiti 5,4-meetrise ümbermõõduga hiigelpärn

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õitsev pärn
Õitsev pärn Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärnapuu leiti Torgu vallas Iide külas muistse rauasulatuskoha otsingute käigus ning üks kaevetöödel osaleja mõõtis rinnakõrguselt pärna ümbermõõduks 5,4 meetrit.

Saare maavalitsuse arengu ja planeerimise osakonna nõunik Leo Filippov ütles, et tema teada niisugust puud keskkonnaregistri andmebaasides ei ole, kirjutas Saarte Hääl.

«Kui tõepoolest on tegu 5,4-meetrise ümbermõõduga, siis see võib isegi kaitsealuste puude alla kuuluda,» sõnas ta, lisades, et tegu on huvitava leiuga põlispuu vaatepunktist lähtudes. «Kuna põlispuud on tugeva survel all, neid võetakse palju maha, peame neid väärtustama ja hoidma.»

Filippov hinnangul peaks maaomanikud, kelle maal kasvab põlispuu, peaksid olema õnnelikud ja uhked, et sellist hindamatut väärtust omavad, sest põlispuude tekkeks enam võimalusi ei ole ning rikas saab olla ainult see omanik, kellel on selline puu olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles