Kaitseministrid arutavad Afganistani lõunaregiooni väejuhatuse arendamist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa armee sõdurid ISAFi koosseisus Afganistanis.
Saksa armee sõdurid ISAFi koosseisus Afganistanis. Foto: Reuters / Scanpix

Lõuna-Afganistani panustajad arutavad Kanadas kõikehõlmatavat lähenemist mässulistevastasele võitlusele ning ISAFi lõunaregiooni vähejuhatuse edasist arendamist.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo osaleb täna ja homme Kanadas, Halifaxis Lõuna-Afganistani panustavate riikide kaitseministrite kohtumisel, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kohtumise peamisteks teemadeks on kõikehõlmav lähenemine mässulistevastasele võitlusele, ISAFi lõunaregiooni väejuhatuse edasine arendamine, Afganistani enda julgeolekujõudude väljaõpetamine ja arendamine ning läbirääkimised Pakistaniga Afganistani piirialadel toimuva suhtes.

Kaitseminister Aaviksood saadavad kohtumisel kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantsler Sven Sakkov, kaitseministeeriumi operatsioonide ja kriisireguleerimise osakonna juhataja Riho Rõngelep ning kaitsejõudude peastaabi operatiivosakonna ülem major Veiko-Vello Palm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles