Suvesalat apelsinide ja pähklitega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apelsiniga salat pähkliga
Apelsiniga salat pähkliga Foto: Toit&Trend

4 portsu

10-15 minutit

5 apelsini

½-3/4 dl oliiviõli

1 sl valgeveiniäädikat

1 pea jääsalatit või radicciot, suupärasteks paladeks rebitud

paar peaotäit erinevaid salatilehti (beebispinat, verioblikas, tammelehe või muu meelepärane)

1,5-2 dl röstitud sarapuupähkleid, kergelt hakitud

peotäis parmesanilaaste

Riivi apelsini küljest 1 tl koort ning pigista paar-kolm sl mahla. Sega need siis oliiviõli, ½ tl soola soola, pipra ning veiniäädikaga.

Lõika terava noaga apelsinid mõlemast otsast lamedaks. Lõika koor ära nii et valge kelme eemaldub koos äraõigatava osaga. Viluta ristipidi vilijad ratasteks. Sega salatilehed röstpähklite ning poole kastmega.  Peale lao apelsinirattad ning nirista lisaks ülejäänud kaste. Puista üle parmesanilaastudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles