Läti ja Norra sõdurite teenistuspiirkonnas hukkus viis tsiviilisikut

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra sõdurid Faryabi provintsis.
Norra sõdurid Faryabi provintsis. Foto: SCANPIX

Viis tsiviilisikut sai surma täna Põhja-Afganistanis Faryabi provintsis, kui nende auto sõitis mässuliste pommi otsa, vahendab uudistevõrk AFP kohaliku politsei teadet.


Kohaliku politsei pressiesindaja Sayed Massoud Yaqoubi sõnul plahvatas lõhkekeha Qaysari piirkonnas. Ta süüdistas pommi panemises Talibani, kelle esindajaga AFP-l kohe ühendust saada ei õnnestunud.

Faryabi provintsis teenib Läti kompanii. Norra väejuhatuse all teenivate lätlaste tööpiirkond on enamiku sõja-aastaist olnud suhteliselt rahulik. 2606 Afganistanis langenud koalitsioonisõdurist 13 on surma saanud Faryabis. Nende 13 langenu seas on ka üks lätlane ja üks soomlane.

ÜRO andmeil on selle aasta esimese kuue kuuga Afganistani sõjas hukkunud üle 1400 tsiviilisiku. Maailmaorganisatsiooni hinnangul on umbes 80 protsendi surmade puhul süüdi mässulised.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles