Raha lugev Hiiu maavalitsus loobub autodest

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsuse ametnikel tuleb nüüd oma asju enamasti jala ajama hakata.
Maavalitsuse ametnikel tuleb nüüd oma asju enamasti jala ajama hakata. Foto: Corbis / Scanpix

Eelarvekärpe tulemusel kaovad uuest aastast Hiiu maavalitsusest mitmed töökohad ning enamik ametisõidukeist.

«Plaanime 1. jaanuarist 2009 töösuhte lõpetada kolme inimesega ning vähendada ametisõidukite hulka kahele,» ütles Hiiu maavanem Hannes Maasel Hiiu Lehele. Üks sõiduautodest jääb maavanema kasutusse ja teine üldiseks kasutamiseks, ülejäänud sõidukitest, sh ka bussist, loobutakse.

Lisaks maavalitsusepoolsetele kokkuhoiumeetmetele tuleb arvestada ka siseministeeriumi kavadega, nimelt plaanib ministeerium järgmisel aastal osa maavalitsuse funktsioone tsentraliseerida, jagades ülesanded ministeeriumile või regioonile. «Näiteks raamatupidamine ja IT ehk n-ö tugiteenused viiakse ära ministeeriumisse,» nentis maavanem.

Maaseli hinnangul kahaneb maavalitsuse töötajate hulk tuleva aasta lõpuks seniselt 28-lt 20-le. «Aga võivad tulla kõne alla veel mõningad reformid, nt hariduse või perearstinduse järelvalve. Võib-olla kavatsetakse osa ülesandeid anda omavalitsusliidule, teistele ministeeriumidele - siin on veel palju lahtisi otsi,» tõdes ta.

Töötajate hulga vähenemisega vabaneb maavalitsuse majas ka kontoripinda, selle väljarentimise osas on maavanem pidanud ja peab ka praegu läbirääkimisi teiste maakonnas asuvate riigiasutustega, et meelitada neid oma katuse alla.

«See muudaks riigiasutuste funktsioneerimise kergemaks ja inimestele oleks riigiteenus ühes kohas kättesaadav,» leidis Hannes Maasel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles