Kohus mõistis kodus relvaladu omanud mehe 7 aastaks vangi

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodus relvaladu omanud mees saadeti trellide taha.
Kodus relvaladu omanud mees saadeti trellide taha. Foto: AP / Scanpix

Harjumaal asuvas talus muljetavaldavat relvaladu omanud Ago Särak sai Harju maakohtult karistuseks pika vangistuse.

Harju maakohus tunnistas täna 29-aastase Ago Säraku süüdi suures koguses tulirelvade, laskemoona ja tulirelva oluliste osade, lõhkeaine, lõhkeseadeldiste ja nende oluliste osade ning tulirelva helisummutite ebaseaduslikus käitlemises ja mõistis talle liitkaristuseks 7-aastase vangistuse.

Eluohtliku plahvatuse põhjustamises mõisteti Särak õigeks.

Säraku karistusaja hulka loetakse tema eelvangistuses viibitud aeg. Nii tuleb Särakul ära kanda 6 aasta, 6 kuue kuu ja 4 päeva pikkune vangistus. 

Karistuse kandmise alguseks loetakse Säraku poolt karistuse kandmisele ilmumise päev kohtuotsuse jõustumisel.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse järgi soetas Särak ebaseaduslikult, ilma selleks nõutava loata suures koguses tulirelvi, nende osi, lõhkeseadeldisi, lõhkeainet ja lõhkeainet sisaldavaid tooteid, nende seas muuhulgas püstolid, revolvrid, vintpüssid, jahipüss, püstolkuulipilduja PPS, kolm Kalašnikovi automaati, üks lennuki üheraudne gaas-automaatlaadimisega pardasuurtükk, mitu kuulipildujat, signaalpüstol, signaalraketid, erinevate relvade relvarauad, padrunisalved, padrunid ja helisummutid

Mees hoidis neid temale kuuluvas talumajas Harjumaal kuni politsei need 2.oktoobril 2006 need läbiotsimisel leidis ja ära võttis.

Samuti süüdistati teda selles, et ta paigaldas tuvastamata ajal Keila vallas Harjumaal asuvale kinnistule lõksud, mis koosnesid lõhkematerjalist.

2.oktoobril 2006, kui politsei viibis seoses kuriteole viitava teabe kontrollimisega Säraku talus, plahvatas üks neist lõksudest politseiniku vahetus läheduses.

Kohtuotsusele saavad kohtumenetluse pooled esitada apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtule 15 päeva jooksul alates otsusega tutvumisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles