Purjus mees paugutas Lääne-Virumaal püstolit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapmiste ja mõrvade arv on tänavu hoogsalt kasvanud. Foto on illustratiivne.
Tapmiste ja mõrvade arv on tänavu hoogsalt kasvanud. Foto on illustratiivne. Foto: Internet

22. juulil tegi alkoholijoobes 54-aastane mees Viru-Nigula vallas Kalikülas asuvas suvilas oma isiklikust tulirelvast viis lasku ning külateel veel ühe lasu.

Politseinikud toimetasid mehe politseijaoskonda, teatas politsei- ja piirivalveameti ida prefektuur. Tulistaja peeti kaheks ööpäevaks kinni, prokuratuuri kinnitusel on ta praeguseks vabaduses, kuid ei tohi oma elukohast lahkuda.

Prokurör Enn Pustaku andmeil tulistas mees isiklikust registreeritud tulirelvast Makarov. Prokuröri sõnul tõi tulistaja oma teo põhjuseks lahkarvamused abikaasaga ning alkoholitarbimise.

«Praegu võib öelda, et enamik laske toimus suvilas sees, väljas tegi ühe lasu õhku. Pereliikmed olid suvilast lahkunud,» ütles Pustak.

Kriminaalmenetlus on algatatud karistusseadustiku paragrahvi tunnustel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist ja on seotud relva kasutamisega. Jätkuv uurimine selgitab juhtumi üksikasjad.

Tulistaja on prokuratuuri kinnitusel kriminaalkorras karistamata, kuid on varem karistatud väärteokorras.

Kuna seaduste kohaselt ei saa kohtulikult karistatud isikud relvaluba, siis ootab süüdimõistmisel meest lisaks rahatrahvile ja kuni viieaastasele vangistusele ka relvast ilmajäämine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles