Soome ja Eesti tõhustasid Trumpi ja Putini kohtumise eel piirikontrolli

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
A police vehicle is parked in front of the Helsinki-Vantaa Airport's Business Flights Terminal, as Finland hosts a meeting of top officials from the U.S. and Russian armed forces, in Helsinki, Finland June 8, 2018.     Lehtikuva /Heikki Saukkomaa/via REUTERS. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. FINLAND OUT.
A police vehicle is parked in front of the Helsinki-Vantaa Airport's Business Flights Terminal, as Finland hosts a meeting of top officials from the U.S. and Russian armed forces, in Helsinki, Finland June 8, 2018. Lehtikuva /Heikki Saukkomaa/via REUTERS. ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. FINLAND OUT. Foto: Lehtikuva Lehtikuva / REUTERS

Seoses esmaspäeval 16. juulil Helsingis toimuva USA presidendi Donald Trumpi ja Venemaa presidendi Vladimir Putini tippkohtumisega tuleb Soome reisijatel varuda aega.

Tallinna lennujaama piiripunkti Raavo Järva sõnul viiakse enne presidentide visiiti ja visiidi ajal nii lennujaamas kui ka sadamas läbi rohkem kontrolle, kuid Eestis ei tule reisile minemise protseduuris muutusi. «Kontrollime just Soome suundujaid põhjalikumalt. Kõige suurema töö teeme muidugi ära enne lendude ja laevade väljumist, kui kontrollime pisteliselt reisile suundujaid,» ütles Järva.

Järva lisas, et suvel reisib palju inimesi ning juba seetõttu tuleks arvestada lennujaamas ja ka sadamas suurema ajakuluga. «Soome reisijatel soovitan kontrollida, kas isikut tõendav dokument on kaasas. Seda eriti neil, kes tahavad juhiload näpus Soome minna. Juhiload ei ole reisidokument ning dokumendi puudumisel võib reis piirduda ainult sadama külastusega,» jätkas ta.

Kontroll ka Helsingis

 «Lisaks esmaspäevastele liikluskorralduse muudatustele on oodata ka piirikontrolli tõhustamist Soome piiridel juba alates reedest, 13. juulist kuni teisipäevani, 17. juulini. Ka Helsingi terminalides võib selles ajavahemikus toimuda täiendav pisteline dokumentide kontroll,» teatatakse Tallinki kodulehel. Liikluskorralduse muudatused puudutavad ka ühistranspordiga reisijaid, jalakäijaid ning jalgrattureid, vahendavad Tallinki esindajad.

«Tuletame reisijatele meelde, et reisides peavad alati kaasas olema kehtivad reisidokumendid ning neil kuupäevadel Soome reisides tuleb vajadusel olla valmis dokumentide esitamiseks Soome politsei ning piirivalve töötajatele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles