Pärnu spordihalli väike saal ootab taastamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu spordihalli väikese saali katus kukkus sisse.
Pärnu spordihalli väikese saali katus kukkus sisse. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Jaanuaris kokku varisenud Pärnu spordihalli väike saal seisab taastamise ootel: kindlustushüvitise suurus pole veel lõplikult selge ning endiselt ringleb ettepanekuid taastada saal kahekorruselisena.

Aasta esimesel päeval varises lume raskuse all kokku Pärnu spordihalli väikese saali katus, ekspertiiside kohaselt põhjustas õnneliku õnnetuse - kedagi saalis ei viibinud - mitme ebasoodsa asjaolu kokkulangemine, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Praegu toimib hall tõrgeteta, seestpoolt on kahjustused ajutiste materjalidega varjatud ja muud töötamiseks vajalikud toimingud tehtud, aga paljude arvates juba lubamatult kaua pole tulnud uudiseid, mis saab edasi ja millal ning mis kujul väike saal taastatakse.

Linn võttis aprillis üle 6 miljoni euro laenu, et osta spordihall välja OÜ-lt Steniard, kellele seni kasutusrenti makstakse, aga ka see kokkuhoid seisab kindlustusjuhtumi lahenemise taga, If Kindlustus on küll tänaseks otsustanud, et tegu on kindlustusjuhtumiga, kuid linnavalitsuse arvutuste kohaselt  jääks pakutav hüvitis mitmekordselt alla tegelikele kulutustele, edasi suhtlevad omanik ja kindlustusfirma otse ilma linna vahenduseta.

«Siin võib ka ette näha, et selles protsessis võivad tulla vaidlused kindlustaja -Steniardii -, kui ka Steniardi ja Pärnu linna vahel, aga ma usun, et kõik osapooled oma paremast arusaamisest ja tahtest lähtuvalt tegutsevad, ja ise küll tahaks loota, et aasta lõpuks või uue aasta esimestel kuudel see spordihalli väike osa on taastatud endisel kujul,» ütles Pärnu abilinnapea Meelis Kukk

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles