Nukuteater tõrjub euroraha laristamise süüdistusi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on nukuteatri nukud, kes tänu eurorahale saavad pensionipõlevks omale uue kodu teatrinukude muuseumis.
Pildil on nukuteatri nukud, kes tänu eurorahale saavad pensionipõlevks omale uue kodu teatrinukude muuseumis. Foto: Peeter Langovits

Eesti nukuteater tõrjub süüdistusi, nagu oleks nende korraldatud nelja riigi nukuteatrite ühisprojekt euroraha  laristanud. Teatri kinnitusel aitas nn mõttetut projekt saada kümneid miljoneid nukukunsti keskuse loomiseks Tallinnas.

«Oleme sõnatud, kuuldes, et Euroopa Liidu tegevust jälgiv ja kritiseeriv sõltumatu organisatsioon Open Europe on Eesti Riikliku Nukuteatri juhitud rahvusvahelise kultuurikoostöö projekti «Young Century» (Noor Sajand) paigutanud oma raportis peatüki «Laristamine» alla. Sealjuures kõrvutades
Euroopa nukuteatrite koostööprojekti tõesti naeruväärsete projektidega,» teatas nukuteatri direktor Meelis Pai.

Kui nimetada Eesti ja Belgia, Taani, Soome ja Leedu
nukuteatrite koostöös läbi viidud nukukunstialast projekti mõttetuks, siis võiks Pai sõnul sama hästi kogu kultuuri mõttetuks nimetada.

Selle projekti raames said huvilised möödunud suvel Tallinn Treff Festivali ja Vanalinna Päevade raames 25 krooni eest kõiki projekti raames valminud rahvusvahelisi nukuetendusi vaadata.

Teatri kinnitusel on just see mõttetu projekt pannud aluse  Euroopa nukuteatrite, nukukunsti õpetavate kõrgkoolide koostööks.

«Mis peamine - projekti «Young Century» eduka läbiviimise tõukena on Euroopa Regionaalarengu Fondist eraldatud ligi 48 miljonit Euroopa suurima nukukunsti
keskuse loomiseks Tallinnasse Eesti Riikliku Nukuteatri osana,» sõnas teatrijuht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles