Repliik: osalusdemokraatia?

Erkki Bahovski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Bahovski.
Erkki Bahovski. Foto: Toomas Huik.

Tallinna linnapea Edgar Savisaar eile Tallinna linnavalitsuse koduleheküljel: «Osalusdemokraatiat on Eestis harvem kui mitmel pool mujal Euroopas - Šveitsis naljalt olulisi otsuseid ilma rahvahääletuseta ei olegi võimalik langetada.»


Eks jutt käi ikka linnavalitsuse korraldatud rahvaküsitlusest, kas inimesed toetavad linnateatrit või kultuurikatelt.

Jättes kõrvale selle küsitluse juures andmekaitse küsimuse, võtaks luubi alla hoopis selle, kas tegemist on siis tõelise osalusdemokraatiaga. Tõepoolest, Šveitsis hääletavad inimesed ka liikluseeskirjade muudatuste üle.

Ent Šveitsis saadetakse tavaliselt inimestele koju probleemi lahkav trükis. Kas keegi sai linnateatrit ja kultuurikatlat tutvustava trükise koju postkasti?
Kui osalusdemokraatia, siis peab see olema võimalikult ulatuslik, mitte valiv. Jah, teeme kultuurikatla ja linnateatri osas rahvaküsitluse. Ma oleks nõus hääletama ka näiteks maamaksu määra tõstmise üle. Mis te arvate, kuidas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles