Kohus mõistis ohvri tükeldanud mehe pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus.
Viru maakohus. Foto: Peeter Langovits

Viru maakohus mõistis reedel armukolmnurga tõttu konkurendi tapnud ja ohvri surnukeha tükeldanud mehe pikaks ajaks vangi.


Kohus karistas Jevgeni Volinit tapmise ja mitme muu kergema kuriteo eest 12-aastase vangistusega. Kohus määras Volinile sama karistuse, mida nõudis talle kohtuvaidluses prokurör, ütles maakohtu pressiesindaja Jelena Muttonen.

Volini advokaadi hinnangul oleks tulnud aga mehe süüdistus tapmises kvalifitseerida ümber surma põhjustamiseks ettevaatamatusest, mille eest karistusseadustik näeb ette lühema vanglakaristuse.

Viimases sõnas toonitas Volin taas, et ei tahtnud kannatanut tappa, vaid põhjustas mehe surma kogemata.

Volin rääkis kohtule, et tal tekkis mullu 21. oktoobril Narvas saunas tüli Olegiga ning kähmluse käigus sai ohver lahtiläinud tulirelvast surmava tabamuse. Ühtlasi kinnitas ta kohtule, et tema ei ole ohvri surnukeha tükeldanud. Uurimisandmetel tekkis meestel tüli ühe naise pärast.

Süüdistuse järgi tappis Volin kahe püstolilasuga Olegi ning seejärel raius tema surnukeha tükkideks ja viskas tapetu kere, jäsemed ja pea Kadastiku karjääri, seisab süüdistuses.

Juba mõni päev hiljem leidis juhuslik mööduja karjäärist ohvri käed ning juhtunut uurinud politseinikud avastasid peagi ka tapetu teised kehaosad.

Kuigi Volin põgenes pärast kuritegu Soome, ei õnnestunud tal uurimise alt pääseda, sest Euroopa vahistamismääruse alusel peeti ta seal mullu detsembris kinni ja toodi Eestisse.

Politseil õnnestus eeluurimisel leida ka relv ja padrunid, mida Volin tapmisel kasutas. Kuna relv oli mehel ebaseaduslikult, sai ta süüdistuse ka relva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Prokuratuur süüdistab Volinit ka peksmises, sest umbes kuu aega enne tapmist tungis ta Narvas kallale ühele 25-aastasele mehele ning peksis teda vaasi ja rusikatega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles