EV100 kunstiprogramm tuuritab Kuressaares ja Virtsus

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

EV100 kunstiprogramm korraldas koostöös Eesti Arhirektuurimuuseumiga kunstipäeva Kuressaares ning Virtsus. Päeva juhatas sisse Eesti Arhitektuurimuuseumi "Avatud majade" ekskursioon Kuressaares. EV100 kunstiprogramm avas Jass Kaselaane näituse Kuressaares ning Maria Aua ja Aivar Tõnso ühisnäituse Virtsus.

"Juubelisuvel toimuvad EV100 kunstiprogrammi sündmused üle Eesti. Ent kuna 12. juulile sattus kahe näituse avamine, mis ka geograafiliselt teineteisele lähedal paiknevad, siis tekkis mõte lisaks paar põnevat ekskursiooni korraldada ning kutsuda inimesed EV100 kunstipäeva nautima,“ sõnas Riigikantselei EV100 kunstiprogrammi koordinaator Kadi Kesküla.

"Keskpäeval algav Arhitektuurimuuseumi korraldatav ekskursioon täitus imekiiresti, mis kinnitab, et Eesti inimesed võtavad ka suveperioodil aega kultuuri nautimiseks," rõõmusats Kesküla.

"EV100 kunstiprogrammi suuralgatus "Kunstnikud kogudes" reisib pea aasta lõpuni mööda Eesti väikemuuseumeid, et neile juubeliaastal intrigeerivaid koostöövõimalusi pakkuda ning seeläbi ka uut hingamist tuua," ütles projektijuht Mary-Ann Talvistu.

"Sellel nädalal avame algatuse viienda näituse, mille autoriks on tuntud noorskulptor Jass Kaselaan. Juba augusti alguses saab Seto Talumuuseumisse Eva Mustoneni loomingut uudistama tulla ja sellest järgmisena toimub Türi Ringhäälingumuuseumis Raul Kelleri eksperimentaalne kontsertlindistus."

Näituse "Silmi ei usu" üks autoritest Maria Aua sõnas, et koostöös Aivar Tõnsoga on juubeliaastaks loodud väga aus kunstiprojekt.

"Oleme püüdnud kinni isiklikke mälupilte ja kogemusi meid ümbritsevast ning loodan, et need jäädvustused pakuvad kõigile külastajatele uusi elamusi."

EV100 kunstisündmuste kronoloogilise kava leiab SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles