Elektrooniline liiklustest naaseb maanteeameti veebi sügisel

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti kodulehekülg
Maanteeameti kodulehekülg Foto: Repro

Liiklustesti saab maanteeameti koduleheküljel täita jälle sügisest, sest seoses uue liiklusseadusega programmeeritakse ümber suur osa liiklusregistri infosüsteemist.

Maanteeameti kodulehel oli 1. juulini võimalik liiklustesti lahendada elektrooniliselt, kuid nüüd sellist võimalust enam pole, millele juhtis tähelepanu ka üks Postimees.ee tähelepanelik lugeja, kes materjale sealt otsis.

Maanteeameti pressiesindaja Timo Vijari sõnul oli test eelkõige mõeldud lihtsalt eksami formaadiga tutvumiseks.

«Paljud õpilased on näidistesti eesmärgist valesti aru saanud ja kasutavad seda õppimiseks, kuid küsimuste maht näidistestis ei ole piisav, et katta kõiki olulisi valdkondi,» selgitas ta.

Vijari sõnul peaks õppimisprotsess algama reeglite õppimisega ja seejärel järgneks teadmiste kontroll.

Tema väitel saab maanteeameti kodulehel eksami formaadiga elektrooniliselt taaskord tutvuda sügisest, sest praegu käib arendustöö.

Vijari väitel ei saanud arendusega varem alustada, sest seoses uue liiklusseadusega tuli ümber programmeerida suur osa liiklusregistri infosüsteemist (sh eksamid) ning põhiline osa ressursist kulus nendele arendustele.

Ta tõstis ka esile, et uued testivihikud on poodides juba müügil ja nende kohta saab täpsemat infot saab Autokoolide Liidult aadressil http://www.autokoolideliit.ee/.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles