Välisriikide sõjaväelased saavad õiguse taotleda Eesti isikutunnitust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti Kaitsekolledži hoone Tartus.
Balti Kaitsekolledži hoone Tartus. Foto: Margus Ansu

Alates järgmise aasta algusest saavad rahvusvahelise sõjalise koostöö raames Eestis viibivad teise riigi kodanikud ning nende pereliikmed õiguse taotleda Eesti isikutunnitust.

Neljapäevasel valitsuse istungil on kavas anda heakskiit isikut tõendavate dokumentide seaduse ja teiste seaduste muutmise seaduse rakendamiseks vajalike valitsuse määruste muutmisele, teatas valitsuse pressiesindaja.

Eelnõu on välja töötatud 1. jaanuaril 2012 jõustuva isikut tõendavate dokumentide seaduse muudatuse rakendamiseks, mille kohaselt on rahvusvahelise sõjalise koostöö raames Eestis viibival teise riigi kodanikul ning ta perel võimalus taotleda isikutunnistust, elamisloakaarti ja digitaalset isikutunnistust.

Käesoleva eelnõuga tehakse tehnilise iseloomuga muudatusi neljas valitsuse määruses, mis puudutavad Eesti siseriikliku isikut tõendava dokumendi ja digitaalse isikut tõendava dokumendi väljaandmist neile Euroopa Liidu kodanikele, kolmandate riikide kodanikele ning nimetatud isikute poolt ülalpeetavatele isikutele, kes saabuvad ja viibivad Eesti Vabariigis rahvusvahelise sõjalise koostöö raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles