Ansip sõidab täna Kosovosse

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Peaminister Andrus Ansip sõidab täna visiidile Kosovosse, teda saadab visiidil kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots.


See on esimese kõrgetasemelise visiit Eestist Kosovosse pärast Kosovo iseseisvusdeklaratsiooni. Eesti kinnitab oma jätkuvat toetust Kosovo reformidele.

Täna õhtul kohtuvad Ansip ja Laaneots Kosovos teenivate Eesti rahuvalvajatega, homme aga Kosovo presidendi Fatmir Sejdiu, peaministri Hashim Thaci ning Kosovo assamblee presidendi Jakup Krasniqiga.

Samuti kohtub peaminister Euroopa Liidu tsiviilmissiooni asejuhi Roy Reeve'iga ja NATO Kosovo vägede komandöri kindralleitnant Giuseppe Emilio Gayga. Veel kohtutakse ÜRO Kosovo missiooni esindajatega ning Kosovos töötavate eestlastega.

Eesti valitsus tunnustas uue riigi iseseisvust 21. veebruaril. Eesti kaitseväe üksused on rahutagamismissioonil Kosovos osalenud alates 1999. aastast, mil koostöös Itaalia karabinjeeridega asus teenistusse Eesti sõjaväe politseiüksus ESTPATROL.

Alates 2007.aasta veebruarist panustame Taani pataljoni koosseisus rühmasuuruse üksusega. Eesti plaanib Kosovos panustada ka 2009.aastal kuni 40 kaitseväelasega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles