Sõiduautod ei saa Narvas kaks nädalat piiriületuse aega valida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva piiripunkt.
Narva piiripunkt. Foto: Mihkel Maripuu

Uue, alates 1. augustist täielikult tööle hakkava elektroonilise piiriületussüsteemi kaudu on Narva piiripunktis sõiduautode järjekord juba enne avamist kaheks nädalaks ette broneeritud.

«Usutavasti on peamiselt Narva elanikud endale ajad kinni broneerinud. Eelbroneeritav on siiski umbes pool piiri keskmisest läbilaskest. Alates 1.augustist avame ka elava järjekorra registreerimise, vägagi tõenäoline on, et elava järjekorra kaudu saab üle piiri oluliselt kiiremini,» rääkis piiriületuse järjekorra infosüsteemi haldaja GoSwifti esindaja.

Seega piir kaks nädalat kinni ei ole, Vene turistid saavad kodumaale naasta ning eestlased naaberriiki puhkama sõita, kuid mugava eelregistreerimise asemel peavad inimesed sõiduautodega seisma elavas järjekorras.

1. augustist hakkab kehtima uus eelbroneeringute süsteem idapiiril. Tänahommikuse seisuga pole Narva piiripunkti kaudu sõiduautoga Venemaale minejal kuni 11. augustini ehk kokku kaks nädalat võimalik piiriületuseks aega reserveerida, sest kõik kohad on juba hõivatud. Samas on teistes piiripunktides sõiduautode ning Narvas ka veokite jaoks esimesed vabad piiriületusajad saadaval poole kuni pooleteise päeva jooksul.

GoSwift pidi siseministeeriumi hinnangul kergendama piiriületust idapiiril, võimaldades inimestel endale piiriületuseks kindel aeg ette reserveerida. Praegu soovitavad infosüsteemi esindajad augusti esimestel päevadel jälgida piiriületusjärjekordade pikkust broneerimiskeskkonnas www.eestipiir.ee

Idapiiril sõiduautode piiriületusjärjekordi kasvatasid Venemaalt kütust ja muud odavamat kaupa vedavad inimesed, kes hõivasid elavas järjekorras mitu kohta. Nii said nad kohe pärast kauba mahalaadimist uuesti järjekorra esiotsa naasta, ilma et oleks pidanud saba lõpus seisma.

GoSwifti süsteemi eelreserveeringutes on autojuhi nimi ja auto number seotud, neid muuta ei saa. Samuti ei saa end mitmele erinevale kuupäevale registreerida, ei juhti ega autot ei saa enne uuesti registreerida, kui eelneva broneerigu järgi on piir ületatud või broneering tühistatud.

GoSwift on ühtse piirijärjekorra haldamise infosüsteem, mis koostab järjekorra Eesti-Vene piiri ületada soovivatest sõidukitest ja isikutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles