Elektrikatkestuste arv Eestis tõusis 32 000-ni

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma sammu põhjendusi ja seaduslikku alust Eesti Energia kirjas toodud ei olnud.
Oma sammu põhjendusi ja seaduslikku alust Eesti Energia kirjas toodud ei olnud. Foto: Sille Annuk

Kell 16.00 oli Eestis elektrita 32 000 majapidmaist ja ettevõtet, kõige rohkem oli elektrita kliente Harjumaal ja Lääne-Virumaal, kõige vähem oli rikkeid Lääne-Eesti saartel ja Pärnumaal.

Kell 12 oli vooluta ligi 12 000 Eesti majapidamist ja ettevõtet ning varahommikul 4800, vahendas Eesti Energia pressiesindaja.

Tööl on kõik Eesti Energia ja partnerfirmade rikkebrigaadid, kuid rikete kõrvaldamine on tugeva tuule tõttu ülimalt raskendatud. Rikkekohtade leidmine on ülihalva nähtavuse tõttu väga keeruline ning tugev tuul takistab tõstukitel õhuliinide parandamist ning murdunud puude kõrvaldamist.

Seoses pimeduse saabumisega on võimalik veelgi vähem rikketöid teha, sest see võib osutuda eluohtlikuks. Seetõttu on paljudes kohtades elektrivarustuse taastamine võimalik alles ilmaolude parenades.

Esmajärjekorras parandatakse rikked liinidel, mis varustavad suuremat hulka kliente.

Kuna ilmaprongoos näitab tormi vaibumist alles homse päeva jooksul, tuleb elektririkkeid kindlasti veel praegusega võrreldes juurde. Eesti Energia soovitab veelgi enamateks elektrikatkestusteks valmistuda ning varuda patareisid ja vett, kelle veevarustus sõltub elektrivoolust.

Samuti soovitame laadida mobiiletelefonide akud, et elektrikatkestuse korral oleks võimalus sidet pidada.

Elektrikatkestuse puhul ei soovita Eesti Energia mitu korda rikketelefoni numbril helistada, sest kui olete rikkeinfo juba edastanud, võtab EE selle tööde järjekorda ning veelkordne helistamine raiskab telefoni akut, mille tühjenemisel on tormi jätkumisel võimatu hädavajalikku sidet pidada.

Mahakunnund elektriliinile ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna need võivad olla pinge all ning anda elektrilöögi. Purunenud elektriliinidest palume teavitada Eesti Energia rikketelefoni 1343.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles