1. Katlamaja otsast avaneb esmalt vaade kivilinna paneellosside tuhmile hiil­gusele. Või siis hoopis Luunja kur­gi­kasvanduse lugematutele kasvu­hoonetele. Katlamaja juhataja Juss Konks aga kohendab omanimelist kiivrit ja juhatab pilgu kaugemale kesklinna poole. Näha on tervet 38-ruutkilomeetrist linna.
1. Katlamaja otsast avaneb esmalt vaade kivilinna paneellosside tuhmile hiil­gusele. Või siis hoopis Luunja kur­gi­kasvanduse lugematutele kasvu­hoonetele. Katlamaja juhataja Juss Konks aga kohendab omanimelist kiivrit ja juhatab pilgu kaugemale kesklinna poole. Näha on tervet 38-ruutkilomeetrist linna. Foto: Sille Annuk ja Kristjan Teedema

Kui läheneda Tartule Tallinna või Jõgeva poolt, on juba kaugelt näha ühesugust pilti: ühes kohas kasvab metsa seest välja ülemine osa Eesti Maaülikooli tornühiselamust, seejärel on suur hulk taevast ja metsa ning siis kasvab metsast välja Tigutorni keerlev tipp. Kesklinna jõudnu pilku püüab peegelsambana kõrguv Plasku. Kui tihti olete end tabanud mõttelt, et kui kaugele ja mida sealt ülevalt näha võib? Või üldse, milline oleks Tartu, kui see oleks peopesal?

Kommentaarid
Copy