/nginx/o/2011/07/29/688804t1hee66.jpg)
6 portsu
30–40 min
430 kcal
300 g suitsusinki (müüakse ka õhukesi suitsuribitükke, need sobivad kõige paremini)
3 porgandit
1 sibul
soovi korral 1 sellerivars
250 g rohelisi kuivatatud herneid, mida on külma veega loputatud (võid need hommikul külma veega koos kaussi panna, siis valmib supp kaks korda kiiremini)
450 g kartuleid
soovi korral peotäis külmutatud herneid
2 l vett
soola-pipart
Pane külma vette sink, herned, viilutatud porgandid ja seller ning hakitud sibul. Kuumuta keema ja koori vaht. Keeda nii kaua, kuni herned on peaaegu pehmed. Maitsesta soola-pipraga ning viska sekka kooritud ja tükeldatud kartulid. Keeda kartulid pehmeks. Lõpuks lisa soovi korral värsked herned. Kuumuta veel korra keema, kontrolli maitset ja raputa vajadusel soola-pipart juurde. Serveeri värske leiva ja hapukooretörtsuga.