Galerii: mehed alustasid sirgjoonelist jalgsimatka Tallinnast Tartusse

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaks noormeest alustasid täna hommikul kell 11 Tallinnast Üksik-vahipataljoni eest jalgsimatka Tartusse, valides marsruudiks kõige otsema tee. Homme liitub nendega veel kaks matkalist.

GPS-i abil püüavad mehed minna nii otse kui võimalik, mis tähendab sammumist nii põldudel kui heinamaadel, ragistamist võsades ja metsades ja ujumist üle jõgede.

Kui teele peaks jääma sõnnikuhoidla, siis ka sealt lubasid mehed otse läbi põrutada.

Vaid paar minutit enne teele asumist kinnitas Anti Orgla Postimees.ee´le, et meeleolu on väga hea. «Ilmajaam lubas nii äikest, rahet kui tormi, aga praegu ma neid küll kuskil ei näe,» märkis ta.

«Ja isegi kui tuleb, siis vesi jahutab, nii et ongi väga hea,» lisas Mati Allas naljatledes.

Orgla kinnitusel käisid nad veel täna hommikul matkapoest läbi ja ostsid kaasa vihmapontšod ja kotikatted. «Esialgu oli plaan minna vihmavabalt, aga nüüd tundub, et midagi ikka tuleb.»

Noormehed arvasid, et matka kõige raskemaks osaks kujuneb ilmselt Emajõe ületamine. «Esiteks on ta kõige laiem jõgi, mis teele jääb, ja teiseks on seal paarsada meetrit luhta, mis võib olla väga märg ja kõrkjaid täis.»

Jõe ületamiseks on neil igaks juhuks kaasas köis, millega nad saavad ennast üksteise külge kinni siduda. Kottide tarbeks on olemas täispuhutavad ujumisrõngad.

Arno Lauk, kes esialgsete plaanide kohaselt pidi samuti täna koos teistega teele asuma, pidi ootamatute asjaajamiste tõttu matka ühe päeva võrra edasi lükkama. Tema ja Marten Laur liituvad sõpradega homme.

Tartus loodavad mehed olla 3. augustil. GPSi ja Navireci abil saab nende teekonda ka reaalajas jälgida. Selleks tuleb minna Navireci kodulehele, end seal sisse logida ja märkida nii kasutajanimeks kui salasõnaks «otse».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles