Maanteeamet: liiklusseaduse rakendumisega pole probleeme tekkinud

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus liiklusseadus on palju elavat arutelu tekitanud.
Uus liiklusseadus on palju elavat arutelu tekitanud. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Maanteeameti pressiesindaja Timo Vijari sõnul ei tekkinud liiklusseaduse rakendumisel probleeme, kuid tulevikus on vaja uurida, kuidas muudatused Eesti liiklust mõjutasid.

Vijari kinnitusel olid liiklusseaduse rakendumise eel ja ajal maanteeameti kõige suuremad ülesanded seotud teavitamisega ehk oluline oli, et info muudatustest jõuaks inimesteni.

Vijari sõnul avaldati selleks materjale meedias, jagati infomaterjale liiklusregistri büroodes, koostati eraldi interneti koduleht, viidi läbi koolitusi jpm ning inimestele saadeti üle 500 000 personaalse meeldetuletuse.

Lisaks valmistati ette hulk videomaterjale, mida avaldati nii TV-s kui ka maanteeameti kodulehel. Need materjalid on edaspidiselt abimaterjalideks autokoolidele.

«Suuri probleemne seaduse rakendamisega ei ole ilmnenud,» sõnas ta.

Vijari kinnitusel ei saa praegu veel seaduse mõjudest ja tulevastest muudatustest rääkida, sest seaduse rakendumisest on möödunud niivõrd lühike aeg.

«Tõsiste probleemidega ei ole maanteeameti poole pöördutud,» toonitas ta.

Vijar lisas, et ikka on seaduses kohti, mis ühele või teisele isikule ei meeldi, kuid konkreetsemad muudatusettepanekud kujunevad välja märksa pikema aja jooksul, kui on võimalik viia läbi statistiline analüüs seaduse mõju kohta Eesti liiklusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles