Tugev vihmasadu mitmekordistas Tallinna abitelefoni töökoormuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paduvihmast tingitud uputus hipodroomi juures Paldiski maanteel.
Paduvihmast tingitud uputus hipodroomi juures Paldiski maanteel. Foto: Peeter Langovits

Tallinna abitelefoni numbrile 1345 laekus laupäeval erakordselt tugeva vihmasaju ajal rohkem kui 200 üleujutustega seotud kõnet.

Liigsajuga seotud kõnede peamisteks teemadeks olid vee alla jäänud tänavalõigud (Maakri tänav, Vabaduse puiestee, Narva maantee, Paldiski maantee, Pirita tee, Raudtee tänav, Tehnika tänav, Tuukri tänav) ja uputused keldrites (Lootsi tänav, Poska tänav, Narva maantee).

Abitelefoni dispetšerid edastasid laekunud teated kohe AS-ile Tallinna Vesi ja kommunaalametile. Samuti jagasid dispetšerid elanikele soovitusi võimalusel vältida üleujutatud piirkondadesse sõitmist ning edastasid abivajajatele telefoninumbreid paakautode tellimiseks.

Laupäeval oli tööl seitse AS Tallinna Vesi ja kolm AS Tallinna Teed avariibrigaadi, kusjuures ainuüksi Tallinna Teed teenindas 31 objekti, pumbates ja vedades sealt paakautodega ära kokku 285 kuupmeetrit vett. Põhja-Eesti päästekeskus pumpas Gonsiori tänaval asuva  raadiomaja keldrist ja Uus-Sadama 23 asuva City Hotell Portuse keldrist välja kokku ligi 4000 kuupmeetrit vett.

Transpordiameti andmeil tänavate kohatisest üleujutatusest tingitult liikluses märkimisväärseid probleeme ei tekkinud. Ohtlikult sügava vee alla jäänud tänavalõigud suleti ja liiklus suunati ümber, politsei hoidis olukorral silma peal ja vajadusel sekkus, ent otsest vajadust liikluse reguleerimise järele ei olnud, sest ummikuid ei tekkinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles