Lugejad pidasid Savisaare internetiküsitlust alatuks

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare korraldatud küsitluse kodulehekülg.
Edgar Savisaare korraldatud küsitluse kodulehekülg. Foto: www.sinuvalik2011.eu

Enamik gallupis osalenutest Tallinnapostimees.ee lugejatest pidas Tallinna linnapea Edgar Savisaare initsiatiivil läbi viidud küsitlust Linnateatri ja Kultuurikatla rahastamisest alatuks.


Tervelt 68,7 protsenti vastanutest pidas alatuks linnapea ja Keskerakonna esimehe sammu panna kaks kultuuriobjekti sel moel konkureerima.

Samas arvas 19,5 protsenti vastanutest, et pidasid küsitlust õigeks, sest selliseid asju tulebki rahva käest küsida.

9,3 protsenti vastanutest leidis, et linnal oleks tulnud mõlema objekti rahastamiseks raha leida ning 2,6 protsenti vastas, et linnal oleks tulnud küsitluse asemele endal valik teha.

Gallupis osales ühtekokku 1187 lugejat. Linnavalitsuse ja Keskerakonna poolt läbi viidava küsitlusega tahab Savisaar otsustada, kas eraldada järgmise aasta eelarvest rohkem raha ja ühes sellega ehitada varem valmis Linnateatri uus maja või Linnahalli naabrusse rajatav Kultuurikatel.

Tallinnapostimees.ee küsis gallupis «Kas peate õigeks Savisaare rahvaküsitlust, kus tuleb valida Linnateatri ja Kultuurikatla rahastamise vahel?» ning vastuse variantideks olid: 1) Jah, selliseid asju tulebki rahva käest küsida; 2) Ei, on alatu panna kaht kultuuriobjekti nii konkureerima; 3) Ei, linnal tuleks mõlema rajamiseks raha leida; 4) Ei, linnal tuleks endal otsustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles