Lääne-Virumaal põrkasid kokku kolm sõiduautot

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto sündmuskohalt.
Foto sündmuskohalt. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile juhtus Lääne-Virumaal Haljala vallas liiklusõnnetus, kus põrkasid kokku kolm sõiduautot. Politsei- ja piirivalveameti teatel oli avarii põhjuseks pikivahe eiramine.

Esmaspäeval kella 13.39 ajal tuli Rakvere politseisse teade, et Tallinna-Narva maantee 87. kilomeetril juhtus kolme auto vahel ahelkokkupõrge.

Õnnetus juhtus teetööde piirkonnas, kus sisselülitatud vilkuritega teetööde auto tegi hooldustöid. «Kuna sõidusuund oli kitsas ja vastassuunavööndis liikus sõidukeid, siis esimesena liikunud sõiduauto Mercedes juht võttis hoo juba aegsasti maha, pidurdada jõudis ka teisena liikunud sõiduauto Honda juht, kuid valearvestuse tegi Audi juht,» selgitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Audi põrkas otsa Hondale, mis omakorda paiskus otsa Mercedesele.

Liiklusõnnetuse tagajärjel keegi viga ei saanud, juhid olid kained  ning pöördusid kindlustusse.

Rakvere patrullteenistuse vanem Margo Kukk ütles, et tagant otsasõitude peamine põhjus ongi tähelepanematus ehk liiga lühike pikivahe. 1. juulil jõustunud liiklusseaduses on lahti seletatud, et ohutu pikivahe korral kulub üksteise järel liikuvate sõidukite vahelise pikivahe läbimiseks vähemalt kaks sekundit asulasisesel ja vähemalt kolm sekundit asulavälisel teel.

«Õigest pikivahe hoidmisest tuleb kinni hoida, sest juhil on siis rohkem aega ohust kõrvale põikamiseks või pidurdamiseks, see omakorda aga aitab vähendada tähelepanematusest tingitud liiklusõnnetusi,» osutas Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles