Sihtasutus lubab tantsupidudele 2019. aastaks oma väljakut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsijad Lauluväljakul noorte tantsu- ja laulupeol.
Tantsijad Lauluväljakul noorte tantsu- ja laulupeol. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse nõukogu otsustas eile, et 2019. aastaks tuleks rajada tantsijatele oma peopaik.

«2019. aastal möödub Eesti esimesest tantsupeost 85 aastat, seda silmas pidades oleks sümboolne rajada tantsijaile oma peopaik, nii nagu ehitati omal ajal Lauluväljak just laulupidude tarbeks,» rääkis sihtasutuse nõukogu esimees Laine Randjärv.

Ta märkis, et tantsuväljak oleks mõistlik rajada Lauluväljaku lähiümbrusesse. See tagaks Randjärve hinnangul pidude ühtsuse, sujuva korraldustöö ning nii publik kui ka osalejad saaksid peost maksimaalse naudingu.

Nõukogu istungil osalenud kultuuriminister Rein Langi sõnul näeb ka kultuuriministeerium 2019. aasta tantsupeo ühe võimaliku toimumiskohana Lauluväljaku piirkonda, kuhu võiks selleks ajaks rajada tantsupidude korraldamiseks vajaliku infrastruktuuri.

«Täpsema lahenduse väljaselgitamiseks kogume praegu ideid ja oleks tore, kui oma mõtteid jagaksid ka arhitektid ja insenerid,» rääkis Lang.

Nõukogu esimees Laine Randjärv märkis, et 2014. aasta peo korraldamine nõuab veel ajutist lahendust.

«Tegemist on suurte laulu- ja tantsupeoga, kus osalejaid veelgi rohkem kui tänavusuvisel peol. Seepärast ei saa 2014. aasta pidu toimuda ühel väljakul, nagu sel aastal. Uut tantsuplatsi aga nii kiiresti rajada ei jõua ja ajutise lahendusena tuleb kasutada mõnda Tallinna heas korras staadioneist.»

Lisaks otsustas sihtasutuse nõukogu pikendada 2014. aastal toimuva 26. laulupeo ja 19. tantsupeo ideekavandite ja kunstiliste juhtide konkursse, määrates dokumentide esitamise uueks tähtajaks 1. novembri 2011. Seni oli konkursside viimane tähtaeg 10. september.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles