IRLi erakorralisel suurkogul kaalutakse põhikirja muutmist

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liit korraldab laupäeval, 13. augustil erakonna suvepäevade ajal erakorralise suurkogu, kus arutatakse võimalikke muudatusi erakonna põhikirjas ning kinnitatakse majandusaasta aruanne.

IRLi pressiesindaja Gerrit Mäesalu selgitas, et suurkogul arutatakse viimasel ajal mitmete erakonna liikmete välja käidud murekohti seoses põhikirjaga.

«Erakonnas on hääli, kes on soovinud erakonna põhikirja üle arutada ja seetõttu sellealane diskussioon suurkogul ka toimub,» selgitas ta. Täpsemaid võimalikke muudatusi ta välja ei toonud.

Nimelt sai IRLi esimees Mart Laar sai 20. juulil Tallinna piirkonna esindajatelt pöördumise, milles kaheksa allkirjutanut kritiseerivad erakonna juhtimisstiili ja siseminister Ken-Marti Vaheri tagatoa eelistamist. Pöördumise taga olid Tallinna piirkonna juhtivliikmed Olavi-Jüri Luik, Indrek Varik, Rein Saliste, Ann Räämet, Tarmo Kruusimäe, Henn Pärn, Jüri Tümanok ja Jaanus Ojangu.

IRLi juhtimist ja endise Isamaaliidu poliitikute allasurumist on kritiseerinud ka erakonna liikmed Aimar Altosaar, Andres Herkel, Tõnis Lukas, Mart Nutt ja Andres Ammas.

Selles, et suurkogu toimub erakorralisena, ei ole pressiesindaja sõnul midagi uut, kuivõrd ka varem on olnud vajadus korraldada erakorraline suurkogu majandusaasta aruande kinnitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles