Lääne-Virumaal on sagenenud vargused suvilatest

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Hooletusest lahti jäetud uksed annavad varastele ideaalse võimaluse suurema kärata suvilasse siseneda ja sealt endale meelepärast kaasa haarata.

Rakvere politseisse on pöördunud mitmed Lääne-Virumaal Võsul puhkavad inimesed, kes on langenud varguse ohvriks, teatas Ida prefektuur.

Rakvere politseijaoskonna kriminaalmenetleja Sirje Eirandi sõnul paistavad need juhtumid silma eelkõige selle poolest, et suvilatesse on sisenetud läbi lahtise ukse. «Kahjuks on see nii, et puhkajad on varga töö märksa lihtsamaks teinud, jättes magama minnes uksed sulgemata ja lukustamata. Seda hooletust ei jäta pahatahtlik inimene tähele panemata,» märkis Eirand.

Näiteks möödunud kuul tungiti ühel ööl lahtise ukse kaudu kolme suvilasse, ühest varastati 541 euro väärtuses erinevaid riideid ja fototehnikat, teisest sülearvuti, netipulk ja rahakott ning see läks omanikule maksma 460 eurot.

Kolmandast suvilast viidi minema sülearvuti, mobiiltelefon, rahakott, iPod ja rõivaid, mille väärtuseks arvutas omanik kokku 953 eurot.

Avatud ukse korral langevad Eirandi sõnul saagiks need esemed, mida on vargal mugav lärmita kaasa haarata. Näiteks hiljuti võttis varas tema sõnul ühest suvilast kaasa käe- ja vankrikoti koos isiklike esemetega, millega tekitas omanikele sadu eurosid kahju.

«Kuigi suvel on palav, peab siiski mõtlema oma vara turvalisusele - magama minnes ja suvilast isegi korraks lahkudes võiks uksed-aknad sulgeda,» soovitas Eirand.

Politsei palub kõigil inimestel olla võõraste inimeste ning sõidukite suhtes tähelepanelik. Igasuguse kahtlase tegevuse korral tuleks helistada politsei tasuta lühinumbril 110.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles