Pärnu-Jaagupi lähedal varitsevad dolomiidikarjääris ohud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolomiidi kaevandamine.
Dolomiidi kaevandamine. Foto: Henn Soodla/Pärnu Postimees

Pärnu-Jaagupi lähedal Anelema dolomiidikarjääri ümbruses elav rahvas leiab, et kaevandaja Reiden Dolomiit ei ole taganud inimeste ja loomade turvalisust aladel, kus kaevandamine on lõppenud.

Ettevõte ise ja ka ametnikud kinnitavad, et kogu nende tegevus on seaduslik, kuid praegust olukorda saab parandada, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Hõbetse talu peremees Karmo Jürjen näitas riikliku tähtsusega Anelema karjääri ääres paiku, kus maapind ootamatult jalge alt võib kaduda.

Maapõueseadus ütleb, et arendaja peab ala, kus enam ei kaevandata, hakkama korda tegema kaks aastat enne karjääri sulgemist, ja kui enne seda saadakse laienemisluba, mis käesoleval juhul juba taotlemisel, võibki asi venima jääda.

«Karjäär teeb endiselt uuringuid uute alade kohta, kus saaks kaevandada ja laieneda. Siis võib juhtuda, et siin ei peagi enne neljakümmet aastat midagi hakkama korda tegema,» ütles Mart Rao.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles