Prokuratuur ei alustanud Raukase kirja peale menetlust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikerlase tänav.
Vikerlase tänav. Foto: Mihkel Maripuu

Põhja ringkonnaprokuratuur teatas Anto Raukasele, et tema prokuratuurile saadetud kirjas ei ole piisavalt andmeid, mille alusel otsustada korruptiivse teo olemasolu või puudumise ning sellest tulenevalt ametialase kuriteo tunnuste esinemise üle.

Raukas saatis 25. juulil prokuratuurile kirja, milles väitis, et Lasnamäele Vikerlase 20 maja ette oli äkki pandud seal parkimist keelav märk ning sellisel teol võib olla korruptiivne tagapõhi, kuna märk pandi ainult ühe maja ette.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik ütles Postimees.ee`le, et pelgalt oletus, et tegemist on korruptiivse teo tagajärjel paigaldatud liiklusmärgiga, ei anna prokuratuurile ega politseile alust kriminaalmenetluse alustamiseks ja prokuratuuri sekkumiseks Tallinna transpordiameti töösse.

Tuulik mainis, et probleemile lahenduse leidmiseks tuleks pöörduda kohaliku omavalitsuse vastava valdkonnaga tegelevate ametnike poole. Raukase kirjas nimetatud asjaolude näol võib olla tegemist haldusõigusliku vaidlusega, mis lahendatakse halduskohtus.

Ka Tallinna transpordiamet pöördus Põhja ringkonnprokuratuuri poole, et kontrollida, kas Raukase pöördumises linna transpordiametisse huviga tasuda altkäemaksu liiklusmärgi paigaldamiseks esineb kriminaalkuriteo koosseis.

Transpordiameti tehtud avaldusele ei prokuratuur veel vastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles