Lumevallid ja libe tee takistavad Tallinnas bussiliiklust

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on esmaspäeval lumevangi jäänud buss Väike-Ameerika tänaval.
Pildil on esmaspäeval lumevangi jäänud buss Väike-Ameerika tänaval. Foto: Liis Treimann

Tallinna autobussikoondise teatel (TAK) esineb paljudel bussiliinidel jätkuvalt hilinemisi, mida põhjustavad lumevallide tõttu kitsaks jäänud tänavad ning konarlik ja libe tee.

TAK-i suhtekorraldusjuht Sirje Roht ütles hommikul Postimees.ee´le, et paljud pealinna tänavad on kitsalt lahti lükatud ja suure tüki sõiduteest on hõivanud lumevallid, mistõttu on liiklus aeglane ja põhjustab mõnedel liinidel hilinemist.

«Filtri teel Juhkentali peatuses on lõõtsbussidel raskusi ringipööramisega, kuna plats on liiga kitsalt lahti aetud,» märkis Roht. «Seal ukerdavad 23.liini bussid ja hilinevad graafikus.»

Samuti tõdes ta, et näiteks Lasnamäel on Mahtra, Raadiku, Ümera, Paekaare ja Võidujooksu tänavad suurte jääkonarustega, mistõttu bussid liiguvad seal vaevaliselt ja ei suuda sõiduplaanis püsida

Roht lausus, et raskusi valmistab bussidele ka sõit Muuga aedlinnas, kus tee on endiselt äärmiselt libe.

«Paljud peatused on liiga kitsalt lahti lükatud - platvorm on lumest vabastatud kohati vaid 5-7 m ulatuses, kuid bussid on 12 ja 18 m pikad ja tagumised uksed jäävad kõrgesse lumehange,» lisas ta.

Roht ütles, et reisijad peaksid olema peatustes väga ettevaatlikud ja bussi saabudes libedal kõnniteel mitte trügima ega kiirustama.

Eriti tähelepanelik tuleb olla sellistes peatustes, kus lumi on paksult kinni tambitud ja konarliku kuhja otsast on oht libiseda sõiduteele rataste alla, märkis ta.

Kella 13 paiku teatas Roht, et hommikul väga libedatele Muuga aedlinna teedele on soola puistatud ja liiklusolud on keskpäeval juba üsna rahuldavad.

«Ka Kosel asuv Puhkekodu tee, kus eile olid 5. liini bussid suure libedaga hädas, on praeguseks soolatatud ja sõidetav,» märkis ta.

Samuti tõi Roht väljas selle, et hommikul suurte jääkonarustega Lasnamäe tänavad Mahtra, Raadiku, Ümera tänavad ning samuti Paekaare ja Võidujooksu tänav, on keskpäevaks juba täiesti normaalselt sõidetavad.

Suured konarused on maha võetud ja tänu soolale on asfalt väljas, lisas ta.

Küll aga tõdes Roht, et endiselt ei ole Harku vald vaatamata eilsetele lubadustele suutnud Järvekalda ja Kiriku teed korda teha ning suurte konaruste tõttu saavad 27. liini bussid vaid raskustega liikuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles