Rannaliival põrkuvad suvitajate ja veiste huvid

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lihaveised.
Lihaveised. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Saaremaal Kaarma vallas asuva Kasti küla mereranda on põlvkondade viisi kasutatud korraga nii suplemiseks kui ka loomade karjatamiseks, nüüd on võitluses rannaliiva pärast peale jäämas veised.

Küla elanikud ei taha aga sellise olukorraga leppida ning on pöördunud valla poole, sest pöördumise koostaja Urve Seina sõnul on rohkearvulise karja pidamise tõttu rannas rikutud ligipääs merele, lisaks segavad otse rannas jalutavad loomad ujujaid, kirjutab Saarte Hääl.

Kaarma vallavalitsus vastas kirjale, et tegemist ei ole avaliku rannaga ja kõigile soovijatele on ligipääs rannale tagatud, seega ei ole kellegi õigusi piiratud.

Kastil peatuva suvesaarlastest abielupaari Urve ja Juhan Seina sõnul ei ole neil midagi loomapidamise vastu, aga nüüd on probleemiks saanud karjamaal peetavate loomade rohkus. Loomad on maa segi trampinud ja rikkunud randa viiva tee ning hirmutavad väikseid lapsi, samuti on loomad maiad ujujate rannale jäetud käterätikute ja võileibade peale.

Seina pere kinnitusel tahavad nad, et piirataks loomade liikumist rannas, nii et loomad ja inimesed üksteist ei segaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles