Põlengut kustutama sõitnud tuletõrjuja viidi haiglasse

Hanneli Rudi
, «Postimees»
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Kunda linnas asuvas laohoones.
Tulekahju Kunda linnas asuvas laohoones. Foto: Meelis Meilbaum

Eile päeval sai Virumaal autoavariis viga tuletõrjeauto juht, kes sõitis Kundasse laohoone põlengut kustutama.

Eile kella 13.27 ajal vajus Ida-Virumaal Sonda vallas Kunda laohoone põlengule sõitnud päästeauto külili, teatas Ida-Eesti päästekeskus. Päästeauto juht sai vigastada, kiirabi töötajad viisid ta haiglasse.

Häirekeskus sai eile kell 12.29 teate tulekahjust Kunda linnas Tööstuse tänava laohoones. Kohale saadeti kaheksa päästeautot, operatiivkorrapidaja, regiooni korrapidaja, regiooni korrapidaja abi ning kaks kiirabiautot.

Tulekahju paigast tõusis halli paksu suitsu, mis liikus Viru- Nigula poole. Laohoone ühel ca 100 x20 m poolel põles umbes 2500 tonni olmekütust (purustatud ja kokku pressitud plasti, pappi jm orgaanilisi jäätmeid). Kohale toimetati täiendavat päästetehnikat (olmekonteiner, kaks pumbajaama, kaks redelautot). Tulekahju kustutamiseks paigaldasid päästjad üle tee kaks magistraalliini. Vett võeti Kunda jõest, kahe kilomeetri kaugusel sündmuskohalt. Kohale telliti kaks redelautot Narvast ja Tallinnast, mis võimaldasid kustutada kõrgemalt, kuna hoone ülejäänud osa oli varisemisohtlik. Hoone katus on osaliselt sisse vajunud.

Täna hommikuks on tulekahju kohalt tõusev valge suits  hõrenenud ning hajub kiiresti. Kustutustöödega on hõivatud 16 päästetöötajat. Kustutustööd on jõudnud järelkustutusfaasi.

Kella kolme paiku moodustati sündmuskohas staap. Tulekahjust teavitati leskkonnainspektsiooni ning keskkonna uuringute keskust. Kell 15.39 ajal jõudis Tallinnast päästeameti erikeemia talitus õhu- ja veesaaste proove võtma. Keemiliselt ohtlikke põlemisprodukte õhus ja kustutusvees ei ole avastatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles