IRL tervitab kodanikualgatust Stroomi metsa kaitseks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on elamud Stroomi metsa servas.
Pildil on elamud Stroomi metsa servas. Foto: Peeter Langovits.

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna juhatus toetab Pelgulinna Seltsi eestvõttel Stroomi metsa kaitseks algatatud eelnõud, mis tugineb 6534 kodaniku allkirjale.



«Nagu näitab ka praeguseks üle 1300 poolthääle kogunud internetihääletus «Propagandaraha kultuurile!», ei lepi linnakodanikud enam keskerakondliku linnavalitsuse poliitikaga, mis trambib jalge alla kultuuri, keskkonda ja muudki, mis tallinlastele armas,» teatas erakond.

«Loodame, et linnavalitsus ei asu otsima formaalseid võtteid Pelgulinna Seltsi algatuse tagasi lükkamiseks, vaid suhtub sellesse sisuliselt,» sõnas IRL Tallinna piirkonna juhatuse liige Andres Herkel.

«Allkirjad Tallinna üldplaneeringu muutmiseks on linnavalitsusele juba korra esitatud, aga siis teatas linnavõim, et kodanikualgatuseks vajaliku ühe protsendi hääleõiguslike linnakodanike nõue pole täidetud,» märkis Herkel.

IRL Tallinna piirkonna juhatus soovitab linnapea Edgar Savisaarel, kes seni on tegelenud Linnateater versus Kultuurikatel sarnaste kunstlike küsitluste väljamõtlemisega, tõsiselt suhtuda tõelisesse kodanikualgatusse.

«Kui linnavalitsus peaks kiusu ajama ja enam kui kuue tuhande tallinlase poolt algatatud eelnõud volikogu ette mitte tooma, siis esitab IRL fraktsioon sama eelnõu,» lubas IRL Tallinna volikogu fraktsiooni esimees Matti Tarum.

«Tuhandete linnakodanike tahte eiramine võib viidata praeguste linnavalitsejate salaplaanile katta kogu Stroomi mets uushoonestuse ja teedevõrguga ning see kuritahtlik kava tuleb otsustavalt peatada,» ütles Tarum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles