Eestit külastab Inglismaa ülieduka haridusprogrammi Teach First’i looja ja tegevjuht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti Noored Kooli esitlus 2007. aastal. Pildil Artur Taevere, kes on projekti üks algatajatest.
Projekti Noored Kooli esitlus 2007. aastal. Pildil Artur Taevere, kes on projekti üks algatajatest. Foto: Mihkel Maripuu

Inglismaal igal aastal ligi 800 ülikoolilõpetajat kaheks aastaks koolidesse õpetajaametit saatva Teach First tegevjuht Brett Wigdortz saabus täna Eestisse, et esineda siinse partnerorganisatsiooni Noored Kooli suvekonverentsil, teatas Noored Kooli.

«Brett Wigdortzi mõju Noored Kooli arengul on olnud märkimisväärne ning Teach First on olnud oma mudeli ja tegevustega meile eeskujuks. Kui juba kümme protsenti maineka Oxfordi ülikoolilõpetajatest, kellel on laual palju tööpakkumisi, otsustab kandideerid Teach Firsti, siis näitab see programmi efektiivsust ühiskonna mõjutamisel,» ütles Noored Kooli tegevjuht Kaire Kroos.

«Tänapäevaks on analoogseid liikumisi loodud maailmas kokku 19 ning on hea meel, et Brett leidis aega just Noored Kooliga oma kogemustejagamiseks,» lisas Kroos.

Varasemalt külastas Brett Wigdortz Eestit 2006. aastal olles peaesineja tollasel Pärnu Juhtimiskonvertsil, kus ta võttis sõna sotsiaalse ettevõtluse teemal. Samuti andis ta näpunäiteid samal aastal alustatud Noored Kooli liikumise käimalükkamiseks, mis asutati Teach For America ja Teach Firsti järel maailmas kolmandana.

Noored Kooli suvekonverents toob igal aastal kokku programmi osalejad, vilistlased ja töötajad, et arutada erinevaid haridusküsimusi. Sel aastal toimub konverents 6. ja 7. augustil Haapsalu Kutsehariduskeskuses ning Brett jagab Inglismaa Teach First’i mudeli kogemusi.

Varem McKinsey & Partners konsultandina töötanud Brett Wigdortz rajas Teach First’i 2002. aastal Inglismaa haridusliku ebavõrdsuse pehmendamiseks. Programmi populaarsus ülikoolilõpetajate seas on aasta-aastalt kasvamas ning eelmisel aastal kandideeris osalejaks ligi 5000 inimest, kellest programmi valiti välja 800. Teach First on tänu edukate noorte värbamisele võitnud mitmeid auhindu: 2010. aastal valiti The Times Magazine poolt Inglismaa üheks atraktiivseimaks tööandjaks.

Noored Kooli programm on nelja tegutsemisaasta vältel koolidesse saatnud ligi viiskümmend noort õpetajat ning sügisest alustab koolides õpetamist ajaloo suurima osalejate arvuga 25-liikmeline 5. lend. Noored Kooli tegevuse elluviimist toetavad ettevõtted ja organisatsioonid nii era-, avalikust kui kolmandast sektorist: Heateo Sihtasutus, Swedbank, Euroopa Liidu struktuuritoetuse Euroopa Sotsiaalfond, advokaadibüroo Sorainen, Pärnu Konverentsid, Ragn-Sells, Tallinna Vesi, Avatud Eesti Fond, Fontes PMP, Haridus- ja Teadusministeerium, Tallinna Ülikool ja Teach For All Network.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles