Kohus jättis endise vanglajuhi korruptsioonitrahvi jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru valla ja erafirma vahelist tüli hakkab arutama Tartu ringkonnakohus.
Sõmeru valla ja erafirma vahelist tüli hakkab arutama Tartu ringkonnakohus. Foto: Margus Ansu.

Tartu maakohus jättis täna jõusse kunagisele Viljandi noortevangla direktorile ja praegusele Puiatu erikooli juhile Arvo Reedikule kaitsepolitsei määratud 7020-kroonise korruptsioonitrahvi.

Kohus ei rahuldanud Reediku kaebust kaitsepolitsei Lõuna-Eesti osakonna otsusele tema karistamise kohta korruptsiooniseaduse sätete järgi Viljandi vangla direktorina toimingupiirangu rikkumise eest.

Kaitsepolitsei uurimismaterjalide järgi seisnes Reediku rikkumine selles, et ta tegi 4.-12. märtsini Viljandi vangla direktorina tehingu, millega vangla kasutusrendis olnud Škoda Octavia omandiõigus läks üle talle kui eraisikule ning seda vähemalt 65 000 krooni odavamalt sõiduki turuväärtusest.

Samuti heitis kaitsepolitsei Reedikule ette, et ta jättis vanglajuhina majanduslike huvide deklaratsioonis sama Škoda Octavia kajastamata.

Kohus nõustus täielikult kaitsepolitsei seisukohtadega, et Reediku tegevus vanglajuhina endale eraisikuna auto soetamiseks ei olnud seaduslik ja korrektne. Reedik viidi Pärnu vangla direktori ametikohalt Viljandi vangla juhiks justiitsministri käskkirjaga 2006. aasta 1. augustist ning vabastati sellelt ametikohalt seoses noortevangla sulgemisega tänavu 30. aprillil.

Sellel suvel sai Reedikust Puiatu erikooli juht. Reedik oli sellele ametikohale ainus kandidaat.

Reedikul on võimalik maakohtu otsus vaidlustada riigikohtus 30 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles