Uue Estpla ülem sai ajutise auastme

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESTPLA 17 sõdur tänavu suvel Iraagis.
ESTPLA 17 sõdur tänavu suvel Iraagis. Foto: www.mil.ee

President Toomas Hendrik Ilves andis jalaväerühma Estpla-18 ülemale ajutise sõjaväelise auastme.


President andis kaitseväe juhataja ettepanekul nooremleitnant Siim Saavastele teenistuse ajaks välisriigis leitnandi ajutise sõjaväelise auastme, seisab presidendi koduleheküljel. Kaitsejõudude peastaabi pressiesindaja sõnul on nooremleitnant Saavaste jalaväerühma Estpla-18 ülem.

Praegu teenib Iraagis jalaväerühm Estpla-17.

Eelmisel nädalal kiitis valitsus heaks eelnõu, mis pikendab Eesti kaitseväe missiooni Iraagis tuleva aasta lõpuni. Missiooni pikendamise peab kinnitama riigikogu.

Uuest aastast muutub Iraagi operatsiooni õiguslik alus. Kui seni viibisid koalitsiooniväed Iraagis ÜRO julgeolekunõukogu mandaadiga, siis tulevast aastast hakkavad võõrväed riigis viibima Iraagi valitsuse ja koalitsioonis jätkavate riikide vahel sõlmitud vägede staatuslepingu alusel.

Iraagi valitsus esitab jätkavatele riikidele palve abistada relvajõududega Iraagi julgeoleku tagamist.

Samuti andis president leitnant Meelis Soosaarele teenistuse ajaks välisriigis kapteni ajutise sõjaväelise auastme. Leitnant Soosaar hakkab teenima staabiohvitserina EL-i operatsioonil Althea Bosnias ja Hertsegoviinas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles