Riigikontroll: võidusamba audit valmib sügisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõja võidusammas.
Vabadussõja võidusammas. Foto: Liis Treimann

Vabadussõja võidusamba audit, mis pidi valmima tänavu suvel, lükkub mõne kuu võrra edasi ja valmib ilmselt hilissügisel.

Riigikontrolli pressiesindaja ütles BNSile, et pühapäeval Delfis avaldatud ja riigikontrollile omistatud väited, nagu lükkuks samba auditi valmimine veel aasta võrra edasi, ei pea paika.

«Delfi on ekslikult ühte patta pannud info võidusamba auditi ja mobilisatsioonivaru auditi kohta. Viimane on tõepoolest algselt kavandatust vähemalt aasta võrra nihkes, kuna meil tuleb auditimeeskonna komplekteerimisel vaadata, kes on sobivad, kes millal vabaneb mingi muu auditi tegemiselt jne,» selgitas riigikontrolli esindaja.

Riigikontrolli pressiesindaja kinnitas, et võidusamba audit valmib ilmselt hilissügisel. «Paraku võtsid mõningad meist mittesõltuvad toimungud kavandatust kauem aega ja seetõttu valmib lõpparuanne hilissügisel oktoobris-novembris,» sõnas ta.

Tänavu kevadel teatas riigikontroll, et audit võidusambaga seotud kulude kohta valmib lõplikult siis, kui kõik sambaga seotud tööd on lõpetatud. Riiigkontrolli pressiesindaja ütles toona Delfile, et auditi lõppu on oodata ilmselt sellel suvel.

Riigikontroll peatas 2010. aasta kevadel võidusamba rajamist käsitleva auditi koostamise, kuna sammas ei olnud veel valmis ja probleemid valgustusega peaksid kajastuma ka auditis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles