Keskerakonna noored tahavad tudengisööklad taastada

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide koolitoidust.
Näide koolitoidust. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Keskerakonna noored leiavad, et kõrgkoolide toitlustuskohtades pakutakse ebatervislikke ja kalleid sööke ning kutsuvad üles tudengisööklaid taastama.

Eesti Keskerakonna Noortekogu Akadeemilise Ühenduse (EKNA) üldkoosolekul leiti, et paljudes ülikoolides pakutav toit on ebatervislik ja tihti ka liiga kallis.

EKNA esimees Urmo Saareoja tõi Tallinna Ülikooli näite, kus tudengitel on tunduvalt soodsam käia einestamas lähedal asuvas pubis kui ülikooli toitlustusasutustes.Tema sõnul näevad ka teiste ülikoolide tudengid toitlustuses tõsiseid puudujääke.

«Alustada tuleks sealt, kus aktivistidel see umbes aasta tagasi pooleli jäi,» arvas Saareoja. «Nimelt vajame tudengisööklat, kus koostöös kohaliku omavalitsusega saaksid üliõpilased lisaks soodsale hinnale ja kvaliteetsele toidule ka asjalikult oma aega sisustada, rajada tuleks nö tudengikeskus.»

Saareoja sõnul on Tallinna linnavolukogu mõtte vastu huvi tundnud ja täpsemad koostöövõimalused võetakse peagi jutuks.

2010. aastal tegeles tudengisöökla ideega aktiivselt Tallinna Üliõpilaskondade Ümarlaud (TÜÜL), mis viis üliõpilaste hulgas läbi ka küsitluse selgitamaks välja nende toitumisharjumused, rahakulu toidule ning rahulolu kõrgkoolide toitlustusasutustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles