Jääknähtudega vahele jäänud politseinik jätkab teenistujana

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jääknähtudega avarii põhjustamise pärast eile ameti maha pannud Andres Truss kuue aasta eest, mil ta töötas Lääne-Harju kriminaalpolitsei komissarina.
Jääknähtudega avarii põhjustamise pärast eile ameti maha pannud Andres Truss kuue aasta eest, mil ta töötas Lääne-Harju kriminaalpolitsei komissarina. Foto: Pille-Riin Pregel / Eesti Päevaleht

Politseist lahkunud Kesklinna osakonna ülemkomissar Andres Truss, kellel tuvastati pärast avariid alkoholitarvitamise jääknähud, võeti teenistusse tagasi.


Õhtuleht kirjutab, et Põhja prefekti Elmar Vaheri sõnul on aastate jooksul politseisüsteemis erinevatel ametikohtadel töötanud Andres Truss kogunud suure teadmiste- ja kogemustepagasi.

«Kui Truss esitas pärast oma eksimust lahkumisavalduse, pani see punkti ka tema karjäärile politseiohvitserina, kuid usun, et politsei ei tohiks endale lubada kõigi nende teadmiste ja kogemuste kaotsiminekut, mis Andres aastatega on kogunud,» ütles Elmar Vaher Õhtulehele.

Seepärast tegi ta Trussile ettepaneku ühineda projektimeeskonnaga, kes valmistab ette Põhja prefektuuri liitumist 2010. aastal loodava ühendasutusega. «Tegemist on teenistuja ehk siis mittepolitseilise ametikohaga,» sõnas Vaher.

Truss tabati roolist jääknähtudega üleelmisel laupäeval, kui ta kell 8.15 Laagri Maksimarketi parklas riivas isikliku sõiduautoga maasturi tagumist külge.

Kohale kutsutud politseipatrull tuvastas Trussil jääknähud, mis tähendab alla 0,5 promillist joovet.

Ülemkomissar Andres Truss kirjutas politseiohvitserina lahkumisavalduse. Põhja politseiprefekt Elmar Vaheri sõnul rahuldas ta Trussi lahkumisavalduse raske südamega, kuna tegemist oli väga pühendunud politseiametnikuga.

«Vabandan südamest nii kõigi oma kolleegide kui ka avalikkuse ees, kuna mõistan, millist kahju ma oma eksimusega põhjustasin. Olen alati uskunud, et inimese sõnad ja teod peavad olema kooskõlas ning oma tegude eest peab julgema vastutada. Seepärast ei näinud ma muud valikut, kui esitada kohe lahkumisavaldus,» teatas Truss toona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles