Valvekaamerate paigaldamine Tallinna ristmikele võtab veel aega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor.
Valgusfoor. Foto: Liis Treimann

Tallinna transpordiametil on kavas paigaldada ristmikele ja ühissõidukite radadele valvekaamerad, et tuvastada liiklusseaduse rikkujaid, kuid esialgu on vaja kõik õiguslikud ja tehnilised küsimused riigi esindajatega põhjalikult läbi arutada.

Tallinna transpordiameti juhataja Andres Harjo sõnul käisid ameti töötajad eelmise nädala lõpus tutvumas samasuguse süsteemiga Kieli linnas Saksamaal. Samal ajal arutatakse valvekaamerate käivitamise erinevaid aspekte ka majandus-, sise- ja justiitsministeeriumi ning politsei esindajatega.

«Põhimõtted ja tehnilised tingimused on olemas, aga hommegi saame riigi esindajatega kokku, et kõik asjad lõplikult läbi arutada,» ütles Harjo.

Ta mainis, et Kielis pildistatakse autosid ristmikel ainult eestpoolt, kuid Eesti seadustest tulenevalt on vaja foto teha nii eest- kui tagantpoolt, et end võimalike vaidluste suhtes kaitsta. Harjo sõnul on teemasid veel küll, mida riigi esindajatega arutada.

Riigihanget valvekaamerate ostmiseks ja paigaldamiseks veel välja kuulutatud ei ole, küll on aga uuritud kohti, kuhu kaamerad välja panna. Kui palju seadmeid saab paigaldada, see sõltub riigihanke maksumusest. Peale Tallinna tuleb osa raha ka Euroopa Liidust.

Harjo sõnul ei ole praegu veel päris selge seegi, kes võtab edaspidi kogu süsteemi haldamis- ja ülalpidamiskulud enda kanda ning kes hakkab hoiatustrahve menetlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles