Suetuki orkestri aitamine kogub hoogu

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suetuki orkestri juht Aleksei Poležajev näitab oma pille.
Suetuki orkestri juht Aleksei Poležajev näitab oma pille. Foto: Jaanus Piirsalu

Kolm nädalat tagasi kutsus ettevõtja ja rändur Tiit Pruuli üles Eesti inimesi aitama muretseda uued pillid Siberi suurima eesti küla Ülem-Suetuki puhkpilliorkestrile, mis tänavu tähistab juba 117. tegevusaastat. Toetusi saab teha  MTÜ Eesti Muusikakoolide Liit MTÜ arvel EE062200221061654889, selgituseks kirjutada «Suetuki pillid». Arvele on juba kogunenud üle 1000 euro.

Orkestri aitamiseks on kolme nädalaga juba päris palju tehtud. Kõigepealt ostis Pruuli ise orkestri kõige nooremale liikmele, 13-aastasele Juhan Poležajevile uue trompeti. Pvxmusic.ee lahkel toel ostis Suetukist pärit Jane Kensap-Künnapas koos abikaasaga orkestrile uhke trummi ning Jüri Leiten pani kokku korraliku noodipaki puhkpilliorkestri jaoks.

Nüüd on eesmärgiks koguda raha selleks, et osta orkestrile uus tuuba. Praegu mängib Nikolai Kensap tuubaga, mis on pärit 1965. aastast. Näiteks kui Suetuki orkester Eestisse kutsuda, siis Nikolai ei saakski oma tuubaga tulla, sest Venemaalt ei tohi üle 50-aastaseid muusikariistu välismaale viia.

Postimees kirjutas unikaalsest Siberi eestlaste orkestrist pikemalt 22. juuni lehes, mida saab tasuta lugeda SIIT.

Suetuki orkestrit on lubanud juba aidata Eesti puhkpillimuusika ühing selle juhatuse esimehe Valdo Rüütelmanni isikus. Kel paremate pillide muretsemise teema samuti südamelähedane tundub, võib ettevõtmist toetada otse ülekandega MTÜ Eesti Muusikakoolide Liit MTÜ arvele EE062200221061654889 või anda märku Postimehe ajakirjanikule Jaanus Piirsalule (jaanus.piirsalu@gmail.com).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles