Andmekaitse ei pea enam Savisaare internetiküsitlust eksitavaks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaare korraldatud küsitluse kodulehekülg.
Edgar Savisaare korraldatud küsitluse kodulehekülg. Foto: www.sinuvalik2011.eu

Andmekaitse inspektsioon lõpetas menetluse Tallinna linnapea Edgar Savisaare poolt algatatud internetiküsitluse suhtes, sest nii linnavalitsus kui ka selle tellija Keskerakond tegid küsitluse kodulehel vajalikud muudatused.

Inspektsiooni menetlustalituse juhataja Taago Pähkel ütles täna Postimees.ee´le, et menetlus Linnateatri ja Kultuurikatla küsitluse osas on lõppenud ning küsitluse koduleht pole enam pärast paranduste tegemist eksitav.

«Ettekirjutuse tegemiseks pole enam alust,» lausus ta.

Pähkel lausus, et veel nädalal alguses väideti inspektsioonile, et keskpartei andmeid seoses küsitlusega ei kogu, kuid praeguseks on see seisukoht ümber lükatud. Tegelikult on erakond ikkagi tellija ja seetõttu on selge, et nemad koguvad andmeid, lisas ta.

Küsitluse kodulehe tegi ametniku sõnul korrektseks näiteks see, et nüüd on selgelt välja toodud, et küsitluse tellijaks on Keskerakond ning vastanute e-posti aadresse kasutatakse vaid isiku poolt antud hääle kinnitamiseks.

Samuti on kodulehel teave, et küsitluse raames linnavalitsus isikuandmeid ei kogu.

Keskerakond teatas täna, et kutsub taas kõiki üles küsitlusel osalema, sest tegemist on kogu riigi jaoks oluliste kultuuriobjektidega ning linnavalitsus soovib kaasata otsustusprotsessi võimalikult palju aktiivseid kodanikke.

Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar on lubanud, et hääletuse võitnud kultuuriobjekt ehitatakse 2011. aastaks valmis ning sellele eraldatakse tuleva aasta eelarves rohkem raha.

Netihääletusel on praeguse seisuga ligi 4200 osalejat ning 59 protsenti neist on Linnateatri uuele majale eelistanud Kultuurikatla väljaehitamist. 

Eelmisel nädalal teatas inspektsioon, et peab eksitavaks Keskerakonna ja Tallinna linnavalitsuse internetiküsitlust kultuuriasutuste rahastamise asjus.

«Kogudes küsitluse käigus isikuandmeid ning võttes nõusolekuid tulevikus isikule reklaami saata, tuleb inimesele öelda, kes ja mille jaoks tema andmeid kogub,» teatas toona inspektsioon. «Võrguleht, kus kultuuriasutuste rahastamise kohta hääli on võimalik anda, sellist teavet ei sisalda.»

Samuti tõdesid andmekaitsjad, et veebileht, kus on võimalik hääli anda, ei kuulu Tallinna linnale, kuid sellele suunatakse inimene Tallinna linna võrgulehe kaudu.

«Tallinna linna võrgulehe materjalid jätavad mulje, et tegemist on Tallinna linna korraldatud küsitlusega ning isikuandmeid kogub Tallinna linn,» märkis Pähkel eelmisel nädalal. «Samuti jääb hääletajale mulje, et nõusolekut saata tema e-posti aadressil edaspidi teavitust sarnaste ürituste kohta küsib Tallinna linn.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles