Välisministeerium: Londonis tasub olla valvas

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti märulipolitsei Lõuna-Londonis Croydonis
Briti märulipolitsei Lõuna-Londonis Croydonis Foto: SCANPIX

Välisministeerium teatab oma koduleheküljel, et 6. ja 7. augustil toimusid tänavarahutused mõnedes linnaosades Londonis, mistõttu palutakse Londonis viibivatel eestlastel olla valvsad ja jälgida kohalikus ajakirjanduses ilmuvat infot.

«6. augustil toimusid tänavarahutused Tottenhamis, Põhja-Londonis, ning levisid 7. augustil mõnedesse teistesse Londoni linnaosadesse,» kirjutatakse välisministeeriumi veebilehel. «Sellega seoses palume Londonis viibivatel Eesti kodanikel olla valvsad ning soovitame sündmuste arengu osas jälgida kohalikus ajakirjanduses ilmuvat infot: http://www.bbc.co.uk/.»

Välisministeerium tõstab esile, et probleemide ennetamiseks tuleks säilitada valvsus passi, raha, pangakaartide jm reisil vajaliku suhtes.

«Soovitatav on võtta reisile kaasa nii pass kui ka ID-kaart ja hoida neid eraldi, et ühe dokumendi võimaliku kaotsimineku puhul oleks teine varuks isiku tõendamisel või tagasipöördumisel Eestisse,» anti nõu. «Praktika on näidanud, et töötamise registreerimine Home Office's võib võtta kaua aega ning sellisel juhul võib teisest isikut tõendavast dokumendist palju abi olla.»

«Tähelepanelik tasub olla Londoni Victoria rongi- ja bussijaamas, kuhu saabuvad rongid Gatwicki ja bussid Stanstedi lennujaamast, sest praktika on näidanud, et seal on dokumendid kõige sagedamini kaotsi läinud,» lisati hoiatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles