Eestlanna Londonis: öösel kuulsime vaid koptereid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purustatud ukseklaasid Põhja-Londonis Enfieldis.
Purustatud ukseklaasid Põhja-Londonis Enfieldis. Foto: SCANPIX

Inglismaal ülikooli lõpetanud ja Londonis elav Johanna Pikver rääkis Postimees.ee’le, et eile öösel oli taevas märuli ajal näha vähemalt kuut kopterit, kuid kella neljaks oli tänavatel vaikus.

«Praegu on vaikne, kuid eile öösel kuulsime vaid koptereid ja politsei- ning tuletõrjeautosid,» muljetas ta. «Taevas oli näha korraga vähemalt kuut kopterit.»

Pikveri sõnul jäi ta vahepeal siiski magama ja kui kella nelja paiku ärkas ning uudiseid lugema läks, oli väljas vaikus.

«Twitterist oli ka näha, et kestis kuskil kella kaheni ja siis rahuneti,» sõnas ta.

Täna hommikul tegeletakse Londonis tänavakoristusega, kuid Pikver ise pole veel õues käinud.

«Piltide järgi peaks hullumeelne olema – plaan on vaatama minna, et mis toimub,» sõnas ta. «Kõige suuremat siinset toidupoodi rüüstati ka.»

Kuidas öine mäss võib inimeste tänaseid tegemisi segada, ei osanud Pikver oletada. Ta tõstis samas esile, et nende maja kõrval oleval ehitusplatsil käib tegevus nagu tavaliselt ehk kes saavad, lähevad tõenäoliselt tööle nagu ikka. Samas oli eile õhtul suletud nende piirkonna metroopeatus.

Moeillustratsiooni erialal ülikooli lõpetanud Pikveri sõnul pole nende kant selliste väljaastumistega üldiselt silma jäänud, kuigi meedias räägitakse, et piirkonnas on gängide tegevust tunda ja rajoonisõjad.

«Kuid sellele ei satu peale ja ilmselt ei taha ka peale sattuda,» nentis ta.

Mäss sai alguse, kui politsei tulistas möödunud neljapäeval Mark Dugganit ebaõnnestunud arreteerimise järel. Üks politseinik sai juhtumis vigastada. Laupäeval kogunesid inimesed Tottenhami politseiosakonna juurde hukkunud Dugganit mälestama, kuid sellest kasvas välja mäss.

Londoni politsei on lisanud linnas patrulle, hoidmaks ära uue vägivallalaine teket.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles