Politsei saab lähiajal 135 uut sõidukit

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiautod
Politseiautod Foto: Elmo Riig / Sakala

Politsei- ja piirivalveamet võtab hiljemalt järgmise aasta alguseks liisingusse 135 uut sõidukit, samal ajal kantakse maha ja tagastatakse liisinglepingu lõppemisel praegu kasutuses olevaid autosid.

«Seoses hiljuti lõppenud uute sõidukite liisinguhankega võtab PPA 2011.aasta lõpul ja 2012.aasta alguses kasutusse 135 uut liisingusõidukit, millega osaliselt asendatakse lõppevate liisingusõidukite rendilepinguid, aga osaliselt uuendatakse ka PPA omandis olevaid sõidukeid,» ütles ameti pressiesindaja Tuuli Annama Postimees.ee’le.

Ta selgitas, et sõidukite võõrandamise ja mahakandmise protsess on ametis pidev. «Uuendame oma sõidukiteparki järk-järgult ja sellega seoses jälgime paralleelselt, et sõidukite üldarv ei suureneks. Seega tuleb aeg-ajalt amortiseerunud või kasutuskõlbmatuks muutunud sõidukeid vastavalt kas võõrandada või maha kanda.»

«Praegu taotleme nelja auto mahakandmist, milliseid ei saa enam ekspluateerida. Peapõhjus selleks on, et nende konkreetsete autode remont ei ole otstarbekas, samas saame nendelt veel kõlblikke varuosi, et sõidus hoida teisi sama marki autosid,» selgitas Annama.

Politsei- ja piirivalveameti käsutuses olevatest autodest on praegu kõige vanem veoauto Volvo 3154, mis pärineb aastast 1957. See on kasutuses Mustvee kordonis.

«Vanimad alarmsõiduki värvides autod on konstaablitel, need on aastatest 1997 ja 1998 (Opel Astrad ja Mazda 326),» lisas Annama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles